DRT DENİZLİ’Yİ, DENİZLİ DRT’Yİ İZLİYOR

DRT Denizli’nin yayıncılık serüveni; “Yerel Dünya Televizyonu” parolası ile başladı. Ve, “Nerede bir Denizlili var, DRT orada” sloganı ile devam etti.  DRT Denizli bugünlere; “DRT Denizli’yi, Denizli DRT’yi izliyor” temel mesajı ile geldi.

Denizli’de 1993 yılı sonları ve 1994 yılı başlarında karasal bir verici ile yerel televizyon yayıncılığına başlayan DRT Denizli’nin serüveni kuruluşunun 20’nci yılında yeni bir boyut kazandı. 2005 yılında Denizli Radyo Televizyonu (DRT) adını alan ve yeniden yapılanarak kentin en etkili televizyon kanalı haline gelen DRT Denizli, şimdi de uyduda bir kanal olarak bu iddiasını sürdürüyor.  DRT Denizli; Türksat 4A uydusunda, “Frekans; 12380, Polarizasyon; Dikey (V), Symbol Rate; 27500, FEC; 3/4 Denizli Turkey” değerleriyle yayın yapıyor.

DRT Denizli, ulusal düzeyde yayın yapan genel kanallarla yarışabilecek teknik altyapıya sahip bir medya kuruluşudur. Tamamen digital yayın sistemleriyle yayıncılık yapmaktadır. Yayıncılık ve prodüksiyonlarda bilgisayar tabanlı non-lineer, dvcam formatı kullanılmaktadır. Yayın çıkışı dijitaldir. Çekimler ve prodüksiyonlar için standartlara uygun 3 ayrı program stüdyosuna sahiptir. Yasanın öngördüğü şekilde karasal linklerle şehir merkezi nüfusunun yüzde 90’ına yayın ulaştırabilen ve “tek  il kablo yayınında” da yer alan bir kanaldır. RTÜK’ten alınan Uydu Yayın Lisans İzni (U-TV) ile TÜRKSAT 4A uydusu üzerinden yayın yapmakta ve dünyanın dört bir yanında bir “Denizli Kanalı” olarak izlenmektedir. Link ve vericilerinin tümü Telekomünikasyon Kurulu tarafından onaylıdır.

DRT Denizli; Kablolu TV’de de yer almakta ve kentte 35 bin aboneli “kablo-tv platformunda” yer alan ve internetten yayın yapan tek yerel kanal özelliği taşımaktadır. İnternet ortamında “drttv.com.tr” üzerinden eş zamanlı yayın yapmaktadır. Haber, etkinlik ve sıcak olayları naklen yayınlama yeteneğine de sahip olan, 3G, Uydu ve Karasal Link teknolojileri kullanan DRT Denizli, “spor haberleri ve programlarında” da oldukça başarılı ve iddialıdır.

DRT Denizli; “Karasal yayında, Kablo TV’de, İnternette ve artık Uydu ortamında da, “DRT Denizli” logosu ile izleyicilerle buluştu. Ve dünyanın her yerinde “Denizli” ismini evlerin başköşelerine yerleştirdi. DRT Denizli artık, “Kanada’da gündem olan Nikferli Kilise işgalcisi Ali’ye, Avustralyalı ünlü pop yıldızı Delta Goodrem’in vokalisti Denizlili şarkıcıya, Almanya ve Hollanda’da görev yapan Denizlili Belediye Başkan Yardımcılarına, Güney Afrika’daki döner zinciri sahibi Kızılcalı’ya, ABD’de John Lennon ödülünü alan rahmetli Denizlili Yener Korkut’a sahip çıkan” bir kanal oldu. Kısacası; “Yerel Dünya Televizyonu” parolası ile yola çıkan DRT Denizli, “Nerede bir Denizlili var, orada olmayı, her yerde, her yönüyle Denizli’yi izlemeyi ve izlettirmeyi sürdürüyor. ”

DRT Denizli, Denizli ve Türkiye ile Dünyanın dört bir yanında yaşayan Denizli insanının ihtiyacı olan “memleketten haberler” talebini karşılamayı hedefine misyon alarak koymuş, buram buram “Denizli kokan”  bir yerel kanaldır. Çıkış sloganı ‘yerel dünya televizyonu’ olan DRT Denizli, yerel habercilikte olan iddiasını da; ‘nerede bir Denizlili var, DRT Haber orada’ parolası ile ortaya koymuş ve yayıncılıkta “fikri takibi ve olumlu haberciliği” olmazsa olmaz bir ilke olarak benimsemiş bir medya kuruluşudur. “Uyduda Artık Denizli Var” sloganı ile artık uydudan da yayınlanan bir Denizli kanalı olan DRT Denizli, yeni vizyonu ile hedeflerini daha iddialı ve üst düzeyde yerlere taşımayı amaçlamaktadır. “Unutmayın; Nerede bir Denizlili var, DRT Denizli oradadır.”